Blogger Queens

» Live, Laugh and Love! Élj, nevess, szeress! «

Főoldal Rólunk Extrák Oldal Nekünk
Köszöntő

Sziasztok! Köszöntünk mindenkit a bloggerqueens.gp nevű oldalon, ami egy szép júliusi hétvégi napon született meg.
Az alapötlet már több éves kis titkos álom, miszerint több szerkesztő vezet egy sikeres online magazint, ahol több témát feldolgozunk, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Lesznek ajánlók, DIY-cikkek, lelkis posztok, kultúrával foglalkozó anyagaink, valamint a gamerek és az alternatív divat szerelmei is otthon érezhetik magukat. Ezek mellett még számtalan dolog várható tőlünk! ;)

Mindenkinek kellemes böngészést kívánunk:
A szerkesztőség

E-mail címünk: bloggerqueens1@gmail.com

 

 
Címkék
 

 
Oldalinfók
Indulás 2017.07.05.
Szerkesztők Bővebben rólunk itt
Téma minden, mi minket érdekel
Tárhely G-Portál
Böngésző nem Internet Explorer
Köszönet
GYIK Gyakran ismételt kérdések
Oldalinfók Online
Lap tetejére Lap tetejére
 
Queen's Magazin

"Underrated" énekesek, bandák III.

Alice Glass

Kedves Királynők és Királyfik!

Az előző alkalommal (húú, de régen volt már) a Transviolet nevű banda került terítékre a nálunk alulértékelt, nem ismert énekesek és együttesek cikksorozatában. A harmadik helyre egy régi visszatérőnket tettem, aki nem más, mint…

Alice Glass

Azért mondom, hogy visszatérő, mert 2004 és 2014 között a Crystal Castles nevű witch house banda énekese volt, majd 2015-ben kiadott egy saját számot, a Stillbirth-t, aztán két évig nem hallottunk felőle. Most viszont, pár héttel ezelőtt kiadott egy új számot, a Without Love-ot, illetve egy kislemezt végre.

 

Mit is csinál? Ő maga a post-punk aesthetic. Virágok, sötét mágia, cigaretta, sátáni erők, némi vaporwave káosz – mind képekben, mind zenében. Aki számára ismert a post-punk, avagy witch house műfaja, talán nem tartja annyira meglepőnek ezeket, hiszen mindez része a műfajnak.

Kik ismerhetik? „Elvont” post-punk és vaporwave fanok biztosan. (Bár nem tisztán vaporwave zenét csinál, a hangzásban előfordul több hasonlóság.) Itt-ott előfordul. Meg a baráti köröm, akiket már pontosan egy éve mérgezek a műfajjal.

Miért különleges? Érdekes hangszíne van, illetve külsőre sem hétköznapi énekes. Maga a műfaj, amiben alkot, sem túl ismert, így viszonylag kevesen vannak witch house énekesek, és ő ezek közül talán az egyik legrégebbi. Mindennek ad egy bizonyos kellemesen borzongató, már-már horrorisztikus hangulatot, amihez hozzányúl.

 

Kinek ajánlom? Azoknak az „elvont” post-punk és vaporwave rajongóknak, akik még nem találkoztak vele. :D

Hogyan találtam rá Alice Glass-ra? Egy blogon olvastam egy songficet, ami a Crystal Castles Plague című számára íródott. Meghallgattam a dalt. Eleinte idegesített, de valamiért mégis meghallgattam még egyszer. Aztán letöltöttem, annak ellenére, hogy még mindig idegennek találtam. Egy pár hét elteltével már az összes albumot ezerrel hallgattam, és kíváncsian vártam, hogy valaha vissza fog-e térni Alice. Szerencsére visszatért, ezúttal már szólókarriert indítva.

Ha egy kis különleges rettegésre vágysz...

Alice Glass Youtube-csatornája: https://www.youtube.com/channel/UCpHdc3ijPmYOPeBWA5_8I1A

Alice Glass hivatalos oldala: http://www.alice-glass.com/

 

2017.09.06. 19:10, Irrelevance Vissza a bloghoz
2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2017.09.09. 19:10
Irrelevance

Nem másolom, én írom magamnak. Pár infónak nézek csak utána. Ha másolással akarnék elérni valamit, akkor nem csinálnám, mert nem lenne értelme. Vagy, ha annyira tetszik, hogy kimásolnám valahonnan, akkor az író engedélyét kérném először, és azzal kezdeném, hogy feltüntetem a nevét (mert ez így tiszta). Végső esetben, ha neadjisten fordítanék egy cikket (mert az se lehetetlen), akkor szintén így járnék el.

A betűtípussal nem értem, mi a problémád - olvasható, nem gyilkolja le a szemet, nem kell hosszú percekig bogarászni. Lehet, hogy nem olyan látványos, mint más betűtípusok, amiknek sajnos van egy olyan "mellékhatása", hogy olvashatatlanná teszi a szöveget.

U.I.: Örültem volna azért, ha a nevedet is megtudom, mert az úgy egy picit esztétikusabban néz ki;)

Idézet
2017.09.08. 14:37
..

ha már egyszer kimásolod valahonnan, legalább a betűtípusra figyelhetnél. így nagyon igénytelen

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
Közösségi média
 

 
Chat

» Többen vagyunk, kérlek, így írj!
» Cserét nem áll módunkban elfogadni!
» Mellőzd a trágár szavakat!

 

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Tartalomjegyzék
Friss bejegyzések
2017.09.22. 09:40
2017.09.21. 14:24
2017.09.10. 17:16
2017.09.06. 19:10
2017.08.29. 17:00
Friss hozzászólások
 
Impresszum Vendégkönyv Reklámkönyv Főoldal Oldal tetejére